Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » November 2012 » Jornades De Meteorologia De Muntanya I Allaus
Thursday 22 de November de 2012, 11:03:42
Jornades de Meteorologia de Muntanya i Allaus
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 1274 visites

 

En tres sessions diferents (27 de novembre4 de desembre i 11 de desembre) se celebraran al Campus del Baix Llobregat de la UPC (Castelldefels) una nova edició de les Jornades de Meteorologia de Muntanya i Allaus.

Aquestes jornades, organitzades pel Club Esportiu Alpí Baix Llobregat, tenen el seu precedent en el curs de Meteorologia de Muntanya de Sort i en els darrers dos anys s'han celebrat a les Planes de Son, en col·laboració amb l'Obra Social Catalunya Caixa. Enguany, se celebren en col·laboració amb la UPC i també comptem amb l'ajuda de Barrabés, l'Associació pel Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA)) i la Universitat de Barcelona.

Desxifrar el que ens diuen els núvols, identificar les senyals d’un canvi de temps a curt o mig termini en la muntanya o conèixer la formació de les tempestes i com protegir-nos-en són alguns dels temes que es tractaran en aquestes jornades meteorològiques de muntanya.

El Campus del Baix Llobregat, ubicat a Castelldefels, és el punt de trobada de muntanyencs, estudiants o aficionats a la meteorologia que vulguin endinsar-se en l’apassionant món de la meteorologia de muntanya, els efectes del canvi climàtic a les nostres muntanyes i la previsió dels riscos naturals. El programa està dividit en tres sessions en les que s'exposaran diversos temes relacionats amb la previsió meteorològica per muntanya, els riscos en muntanya associats a la meteorologia o la previsió d’allaus, entre d’altres conceptes. A més també es tractarà la influència del canvi climàtic en la muntanya, destacant els efectes de l’escalfament global en les nostres muntanyes.

Dins del camp de la seguretat en muntanya i la previsió de les allaus oferirem la projecció de la pel·lícula “The fine line”. Presentada l’any 2008 a Canadà, The Fine Line es una pel·lícula que vol conscienciar als usuaris de la muntanya sobre els perills que pot amagar la neu i sobre com mitigar-los. Posteriorment a la projecció es farà una anàlisi tècnica del film i una posada en comú d’aspectes relacionats amb la seguretat, la formació i la prevenció de les allaus al Pirineu.

La jornada està orientada a totes les persones vinculades amb l’entorn muntanyenc, des d’alpinistes fins a excursionistes, passant per guies de muntanya, guardes de refugi, agents forestals, geògrafs, físics o ambientòlegs que vulguin especialitzar-se en la meteorologia de muntanya i en la previsió de les allaus.

Més informació (inscripcions, programa, ponents...) al següent enllaç.

Informació facilitada per l'organització

versión en castellano




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook