Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » July 2011 » La Serra De Tramuntana, Declarada Patrimoni De La Humanitat Per La Unesco
Friday 1 de July de 2011, 17:31:32
La serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 2658 visites

La serra de Tramuntana (Mallorca) va ser declarada dimarts 28 de juny Patrimoni Mundial de la Humanitat en la categoria de Paisatge Cultural en una reunió feta a París la UNESCO.

El comitè ha considerat la serra de Tramuntana, una extensió de més de 30.000 hectàrees que recorre tota la costa nord de l'illa, des d'Andratx fins a Formentor, un paratge natural privilegiat a protegir. L'estat de conservació del seu paisatge i el llegat cultural de la majoria de pobles, amb municipis com Banyalbufar, Deià i Valldemossa, han contribuït a aquesta declaració.

La gran varietat de vegetació i fauna, el valor paisatgístic de la serra i les expressions artístiques i costums d’aquest indret fan de la serra de Tramuntana un lloc privilegiat.

En destaca l’herència marítima de la zona, els seus centres religiosos, o les finques rústiques pròpies de la zona (possessions. Així mateix, per la UNESCO, el seu paisatge cultural constitueix un  exponent excepcional de paisatge agrícola mediterrani, ja que combina sistemes hidràulics procedents del regadiu d’origen islàmic amb sistemes de cultiu cristians.

Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de la FEEC

versión en castellano




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook