Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » January 2013 » Costa Brava Secreta
Sunday 20 de January de 2013, 19:40:47
Costa Brava Secreta
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 1077 visites

Costa Brava Secreta
Exposició de fotografies i presentació del llibre del fotògraf i naturalista Carles Virgili
Audiovisual i presentació el 22 de gener a les 20 h. a càrrec de l’autor
Exposició  des de el 22 de gener al 9 de març del 2013

 

Sens dubte aquest ha estat el treball més ardu i ambiciós de tots els duts a terme fins ara. Les xifres parlen per sí mateixes: he sobrevolat el sud de la Costa Brava quatre cops en avioneta o ultralleuger, n’he costejat tot el litoral en barca com a mínim en dues ocasions, m’hi he submergit més de mil cops a les aigües i (la part més dura de totes) n’he recorregut caminant tot el litoral (la major part de trams, diverses vegades, a diferents hores i èpoques de l’any, per trobar-hi il·luminacions diferents). Camins de gran recorregut, com el GR 92 o locals, camins de ronda, carreteres, cales, platges, passeigs marítims i, el més complicat: penya-segats, muntanya baixa sense cap mena de camí (ni tan sols “de cabres”), tanques i propietats “vulnerant de manera obscena” la Llei de costes, mapes imprecisos, camins que no figuren a molts dels plànols que he fet servir (a banda del GPS, és clar), etc.
 
A la zona del Montgrí he hagut de “clavar el genoll” (moral i literalment) a la zona que va de Miradones a Papanases; això sí, després de dos intents, un parell de relliscades, les cames plenes de rascades i els pantalons llestos per a la jubilació. Sí, tot i que sembli mentida, encara queda Costa Brava verge i inaccessible. Us en dono fe.
 
Vam començar fa deu anys disparant diapositives, però en traslladar-nos a viure a la Costa Brava, i amb les càmeres digitals ja en ple auge, vaig decidir començar de zero i repetir totes les fotos ja preses. El fruit n’han estat les 27.800 imatges realitzades en uns quatre anys, de les quals hem seleccionat les 330 més espectaculars i adequades per a aquesta obra.
 
Per últim, el llibre no amaga quelcom que ja esperava trobar-m’hi: la deixadesa, desídia i malaptesa de l’ésser humà (nadiu i turista. Institucions i particulars) respecte la conservació i l’ús del nostre litoral. Les fotos parlen per sí mateixes. No podia amagar sota la catifa de l’oblit aquesta faceta de quelcom gairebé sempre tan fascinant com el paisatge de la Costa Brava.
 
El llibre el podeu adquirir a la nostra llibreria o a la llibreria on line
 
 
Carles Virgili Ribé (advocat, fotògraf, videògraf i naturalista) neix en el Mediterrani (Barcelona 1957). Des d’infant, estiuejant a Calonge i Sant Feliu de Guíxols, se sent atret per aquest petit, gran mar. Des de fa poc viu al cor de la Costa Brava, el seu somni.
 
La seva afició per la fotografia es converteix en professió i acaba unint la seva vida als Mars i Oceans del nostre planeta. Carles Virgili ha estat Campió d’Espanya de Fotografia i del Món de Vídeo Submarí, entre més de 125 premis internacionals de fotografia i vídeo.
 
La seva feina s’ha vist reflectida en 8 llibres, i en més de 300 mitjans de comunicació diferents d’arreu del món. www.risck.com
 


LLIBRERIA HORITZONS
C/VALENCIA, 149
BARCELONA




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook