Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » June 2011 » Creu Del Gra De Fajol
Friday 3 de June de 2011, 16:26:43
Creu del Gra de Fajol
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 10 Comentaris | 2419 visites

Bona tarda,
 
Adjuntem un comunicat i una carta denúncia de rebuig pel acte vandàlic dut a terme la passada tardor, quan un grup d'ndividus es van endur la Creu del Pic del Gra de Fajol, aquesta la vàrem instal·lar el 30 de maig de 1999 en commemoració del 25é aniversari de l'associació.


 
Si us plau feu-ne difusió, gràcies

Centre Excursionista d?Esplugues
Sant Francesc Xavier 7 i 9
08950 Esplugues de Llobregat
www.centreexcursionistaesplugues.cat
mail : secretaria@esplugaviva.cat
Telef. 93 473 39 09


10 Comentaris
Enviat per Elvira el Friday 3 de June de 2011

“no esta mal............. yo creo que la despeñaron.. por el peso digo... pero bueno, a ver si dejamos de ser ya tan catolicones y ponemos otras cosillas encima de las montaña. afearlas con cruces es un poco cansino.”
Enviat per Frankie el Friday 3 de June de 2011

“imagino que el tema de robatoris de coure, ferro i demés està arribant a tot arreu... pitjor és lo que els hi passa a ADIF amb les catenàries, i mira... per cert, als recollidors de ferro, els convido a que vagin a endur-se tot el que han deixat el de FECSA pel Pirineu (encara tenen una bona escampada de ferros per arreu) i el que encara ha de quedar de l'estació de Llavorsí, la de la Tuca, la de Filià (de malaguanyat record)

per cert, conyes a banda... subscric la proposta de l'Elvira: no estic per la labor d'eliminar tota mena de ferralles i monòlits varis que tenim al cim de les muntanyes (el que ja hi és, i és producte d'una forma cultural d'expressar-se a la muntanya, pues ja està...) però penso que caldria valorar si realment és oportú en els temps que córren continuar amb unes pràctiques que eren reflex d'un sentiment social propi de minyons, escoltes, i que, avui per avui, és molt, molt minoritari.

senyors del centre exta. d'Esplugues... pensin que igual que Vostès tracten de vàndals als que els hi han fotut la creu, igual hi ha qui pensa que potser és discutible el seu dret a plantar-la... no sé què pensarien si jo davant de la vorera del seu centre planto un monòlit d'homenatge a Gari Moore...

possats a tenir les muntayes d'alguna forma, crec que la més addient és tan netes com sigui possible... en això segur que tots coincidim.

frankie”
Enviat per Iluropeui el Friday 3 de June de 2011

“Senyors del Centre Exta.d'Esplugues...potser no heu d'anar tant lluny per trobar els "pispes" de la creu, heu d'esbrinar qui són en Frankie i Elvira !!!”
Enviat per Ricard el Friday 3 de June de 2011

“Coincideixo en la majoria del que diu el Frankie.No se amb quin dret fa 12 anys es va plantar una creu al cim del gra de fajol... com a minim es discutible, com d' altres creus, plaques, monolits etc etcCelebro que el CE esplugues fes 25 anys, pero plantar aquest armatoste al cim d' una muntanya, no ho veig com una celebracio.Ademes, si un altre club, associacio, grup d' amics, ho vol fer que? treu la que hi trobi i posa la seva? Hi te mes dret el primer que la posa???? massa complicat...Es un tema recurrent, relliscos, i que al final el mes assenyat es deixar la muntanya el mes neta possible... i entre tots vetllar per a que aixi sigui. Especialment els Clubs excursionistes, que hem de intentar formar i informar als nostres socis per a que facin un us respectuos i assenyat de la muntanya, deixant-la quant marxen tal i com l' han trobada.”
Enviat per Rapaz el Friday 3 de June de 2011

“LLuropeui, acusar a algu de furtar, pot ser la millor forma de buscar-se enemics gratuitament, a banda de que pot ser un delicte.Salut, i no poseu mes ferralla a la muntanya!”
Enviat per Grana el Friday 3 de June de 2011

“El compañero Lluropeui creo que es seguidor de la Sra. Flecher, ya ha encontrdo a quien culpar.Lo que nos interesa es dejar lo más limpia posible nuestra montaña y donde haya una buena "fita", un buen "hito", no caben otros símbolos. las piedras nos representan a todos los que amamos la montaña.”
Enviat per Josep el Saturday 4 de June de 2011

“el gran o el petit ??”
Enviat per Kechu8611 el Saturday 4 de June de 2011

“Por fin puedo manifestar en un medio público mi opinión en contra de cualquier tipo de monumento en las cumbres ni en cualquier lugar de la montaña. Para mí no es mas que basura abandonada. Nadie se puede creer en derecho de ponerlos pues ofenden a quienes no los aceptan y, en el caso de cruces, ofenden a quienes no tienen la misma creencia o ningua.
Si los creyentes quieren conmemorar religiosamente un hecho lo pueden hacer con un rezo o una misa en el lugar pero, por favor, BASTA YA DE CRUCES.
Yo he estado tentado en más de una ocasión a derribarlas y si no lo he hecho y me la he llevado ha sido por el peso y por la dificultad que representa. Y si en alguna ocasión lo hago no me esconderé, faltaría más. Si hay quien se cree con derecho a ponerlas otros nos podemos creer con derecho a quitarlas. ”
Enviat per Joan el Monday 10 de October de 2011

“Perdoneu Elvira i Franki, però no es una qüestió de “catolicones†la tradició de posar creus als cims o altres senyals be de tant lluny..., que el Centre excursionista ens declarem laics i per celebrar 25 anys i en un acte beneit per les entitats locals, federacions i demés vem volgué seguir la tradició. Som molts els Centres i Entitats que tenim sentiments col•lectius de participació i de llibertat.Perdoneu Elvira i Franki i Kechu8611 però les vostres propostes son molt decadents, voleu imposar la vostra raó per sobre dels altres, sense tenir en compte res .... Encara no enteneu que això no te res a veure amb la religió...”
Enviat per Madveras el Tuesday 11 de October de 2011

“Joan... y posar la creu peti qui peti .. ¿no es imposar res?”


Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook