Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » October 2010 » Nova Concentració Del Gftac Al Montsec
Thursday 28 de October de 2010, 12:40:03
Nova concentració del GFTAC al Montsec
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 2333 visites

Nova concentració del GFTAC al Montsec

Del 9 al 12 d’octubre de 2010 el Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC) va realitzar una concentració a Vilanova de Meià (Noguera).

En aquesta ocasió, es va fer un treball específic sobre l’alt rendiment en l’escalada, la col·locació avançada de proteccions, el muntatge de reunions en terrenys de difícil protecció, els aspectes tàctics i logístics per afrontar grans ascensions, les tècniques d’autorescat i una introducció a les maniobres bàsiques de bigwall.


Laia Acero (Centre Alpí Gironella), Irene Artuñedo (CE Madteam), Esther Casals (CE Sant Vicenç de Castellet), Mireia Mateu, (Espluga Viva SE), Montserrat Serral (CE Solsonès), Glòria Serral (UE Vic), Berta Terres (Ce Alta Ribagorça) i Núria Vallès (CE Gràcia), juntament amb el jove Jorge Valle, convidat del Plan Nacional de Tecnificación Deportiva de la FEDME,i el director del GFTAC, Ferran Martínez, van poder aprofitar al màxim unes intenses jornades en les que tot i que la meteorologia no va acompanyar massa, es treballà de valent i s’acabà la concentració amb molt bones sensacions.


El dissabte les noies van començar amb un entrenament on van haver d’aplicar tota l’experiència adquirida al llarg del programa del GFTAC. En aquesta jornada van haver de resoldre vies d’alta dificultat amb recursos alpins; i així ho van fer. Al final del dia van aconseguir escalar vies de fins a 8a. Fins i tot van treballar en un projecte encara no encadenat que va exigir portar al límit l’escalada combinada, sota l’estricta ètica de “l’escalada netaâ€.


El diumenge i el dilluns la idea inicial d’escalar va haver de modificar-se per culpa d’un temps inestable. El grup va traslladar el seu camp de treball a les desplomades parets del Pilar del Segre. Un cop allà es van fer diversos tallers de progressió i protecció avançada, així com un clínic sobre autorescat que donava continuació i complementava el treball realitzat en una anterior concentració. Al dia següent les noies es van traslladar a la Cova de les Cabres per continuar amb les pràctiques; aquesta vegada forçant el límit de l’artificial en les vies desplomades que hi ha a dins de la cova.

En definitiva, quatre dies en els quals, tot i no poder treballar sobre el guió establert, el temps s’aprofità de valent.

Informació facilitada per Ferran Martínez (director del GFTAC)
(25/10/10)




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook