Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » March 2015 » Pioners - Dijous 12 Març 2015
Friday 6 de March de 2015, 10:43:02
Pioners - Dijous 12 març 2015
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1 Comentaris | 2507 visites

Cicle de Cinema i Documentals de Muntanya - SAM C.E. Madteam 2014/2015

La sessió prevista és farà a la sala de la CASA DE VALENCIÀ.
A Barcelona al Carrer Còrsega, 335 a les 20.00 hores

 

Pel.lícula 12 Març 2015: Pioners

 

El documental Pioners (Miquel Pérez i Miquel Vilaplana, 2014), narra l’activitat dels escaladors catalans nascuts abans de la guerra civil que, a la dècada de 1940 i des de les agulles i parets de Montserrat, van introduir l'escalada moderna a Catalunya. 

           
Josep Ma. Torras, Joan Nubiola i company a Montserrat (1948-9)

Pioners narra l’activitat dels escaladors catalans nascuts abans de la guerra civil que, a la dècada de 1940 i des de les agulles i parets de Montserrat, van introduir l'escalada moderna a Catalunya. Alguns d’ells, manyans d'ofici, crearen prototips de nous estris d’escalada per obrir-se pas i assegurar-se on abans no s'havia pogut fer. Mallafré, Romeu, Farres, Santacana, Panyella "Pany", Alaix, Camp, Coromines, Sorolla, Álvarez i un llarg etcètera, són els protagonistes del film juntament amb les vies d'escalada que van traçar en les agulles i parets verges de Montserrat. 


En Santacana escalant a Montserrat (anys quaranta del s XX)

Al 32è. Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló 2014, el film va rebre una menció especial del jurat per la tasca de recerca del patrimoni històric de l’escalada a Catalunya. Varem estar contents de poder entrar a concurs i amb aquesta menció, veiem reconegut l’esforç del centenar de persones que, entre tots, hem fet la pel•lícula.

Fitxa tècnica del film:

PIONERS 
Estimball Films, 85 minuts, Catalunya, 2011
Realització: Miquel Pérez i Miquel Vilaplana. 
Producció: Pep Carbonell i Miquel Vilaplana. Guió: Miquel Pérez i Miquel Vilaplana. 
Postproducció de vídeo: Quim Crusellas. 
Música: Pito Costa i Carles Mateu. 
Intervenen: Fernando Álvarez, Jordi Álvarez, Armand Ballart, Joan Cervera, Lluís Corominas, Pito Farré, Josep Fatjó, Manel Guasch, Tino Izquierdo, Rosa López, Joan Nubiola, Magda Ortiz, Carme Romeu, Nandi Salas, Joan Sánchez, Martí Santamaria, Robert Spoerry, Josep Torner, Josep Ma. Torras, Ángel Vedo, Pep Vila.
Escaladors: Maria Alsina, Armand Ballart, Pep Carbonell, Daniel Brugarolas, Emili Giner, David Hita, Manel Orbay, Juan Ortiz, David Palmada "Pelut", Lluís Parcerissa, Miquel Pérez, Antonio G. Picazo, Iván Ruiz, Nandi Salas, Ester Sabadell, Marc Toralles, Sílvia Vidal, Pep Vila, Eulàlia Sancho, Marc Vilaplana i Miquel Vilaplana. 

 

Els responsables de la productora ( Estimball films ) ofereixen la projecció d’aquest documental de forma gratuïta a Clubs Excursionistes sense ànim de lucre, reben únicament aquelles petites donacions que els assistents o el propi club, vulguin donar.
 
El club aportara 2 euros per cada soci assistent que participi, i tambe es deixara una caixa per si els assistents volen col.laborar.


1 Comentaris
Enviat per Ganxo el Monday 9 de March de 2015

“Cal ser soci per anar”


Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook