Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » May 2015 » Excursió De Bandolers
Thursday 7 de May de 2015, 10:40:42
Excursió de Bandolers
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1486 visites

Diumenge 31 Maig 2015

Us convidem a conèixer el bandolerisme tot caminat rere el rastre que ens van deixar els bandolers entre boscos, baumes i paratges encisadors amb vistes als 4 vents per l’entorn de Taradell, terra de bandolers!

EXCURSIÓ GUIADA i COMENTADA (de 3-4 hores) Excursió senzilla i per l’entorn de Taradell per anar a conèixer el llegat que els bandolers ens han deixat en aquestes contrades: Cuines de Rocaguinada, els indrets on van maleferir i trobar posteriorment a en Toca-Sons, els boscos, a la distància on va néixer Serrallonga… L’excursió s’allarga o s’escurça en funció del grup.

A la Plana de Vic, els bandolers actuàven dividits en dos bàndols que es movien al voltant de gent benestant, els Nyerros i els cadells.

En Rocaguinarda, el més popular de tots en el moment, va néixer a Oristà, al Lluçanès. Les cuines de Rocaguinada als afores de Taradell, són un testimoni del seu pas per aquestes contrades de Taradell.

Joan Sala, més conegut com Joan de Serrallonga, nom tret del mas de la seva dona, va néixer a les faldes del Montseny, no gaire lluny de Taradell.

I finalment en Toca-Sons un altre bandoler no tant conegut però talment igual de perillós que qulsevol bandoler. D’en Toca-Sons ha arribat als nostres dies, en part gràcies a uns romanços que es van escriure entorn a la seva figura.

A Taradell, indret d’aquesta excursió,el llegat bandoler és ben present, suficient com per enriquir una excursió matinal amb tot un complement bandoler que us permetran un dia d’allò més especial! Grans i petits!

Preus:
Soci: 10 €
No soci: 15 €
Nois i noies de menys de 16 anys: gratuït

INSCRIPCIONS: http://www.madteam.cat/cursos/activitat.php/193/

Inclou: guia de muntanya-acompanyant en muntanya mitjana, assegurança d’accidents i RC i impostos.

Material: botes de muntanya, motxilla, menjar i aigua, crema solar, gorra, i la roba adequada per una sortida de mitja muntanya.   

Activitat impartida:
ExcursionsiGPS - RuralturisTIC
Tècnic esportiu en muntanya mitjana
Guia acompanyant de muntanya (UIMLA)
tel: 679.98.21.63
excursionsigps@hotmail.com
http://excursionsigps.wordpress.com




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook