Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » January 2015 » Curs De Gps: Mapes Digitals I Programes (gener 2015)
Monday 5 de January de 2015, 10:13:37
Curs de gps: mapes digitals i programes (Gener 2015)
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1416 visites

Curs dirigit a tots els aficionats a les activitats a la natura. Amb l’objectiu de dotar-los dels coneixements necessaris per usar el GPS com a eina de navegació, lectura de posicions i saber cap a on dirigir-se amb seguretat.

Curs que ens donarà mes seguretat a la nostra activitat de muntanya, ens permetrà usar una altra eina per les nostres activitats, de forma mes precisa i segura. Curs intensiu d’un dia on intercalem xerrades teòriques i exercicis pràctics per aconseguir aprendre de forma lúdica i entretinguda. 

Dissabte 17 de gener 2015 de 9 a 19 h.

 

Lloc: Centre cultural can Costa i Font (sala Lluïsos)  - Taradell (Osona)

Temari del curs

Un curs on coneixerem les seves múltiples possibilitats, sabrem com funciona i com utilitzar-lo. Treballarem amb mapes digitals on hi podrem dibuixar la nostra ruta i després passar-la al GPS. I a la sortida ho posarem tot en pràctica: aquells punts o balises per on passarem, aquella ruta sobre el mapa i gravada al GPS, marcar un track, orientació amb GPS… I per acabar una gimcana per la muntanya.

Matí: GPS i mapes
- Breu història del GPS
- Principis del GPS
- Funcions bàsiques del GPS
- Avantatges vs. inconvenients.
- Mapes digitals
- Quin GPS em compro?
- Pràctiques d’ús de GPS: gravar tracks, marcar waypoints, crear track log, tornar amb un track back, navegació per rumbs, navegació a coordenades, orientació amb GPS.

Pràctiques:
Sortida per practicar l’ús del GPS: marcar waypoints, tracks, llegir posicions, navegar per rumbs.
Geocaching o gimcana per la muntanya on treballarem tot els conceptes apresos.

Tarda: Programes de cartografia digital
- Visir programa on-line de mapes del ICC
- Orthophoto: programa on-line de ortho fotos del ICC
- Wikiloc: Un programa gratuït, fàcil i apte per a tothom. Es pot fer servir també en els dispositius de telefonia mòbil. Crearem excursions, podrem visualitzar d’altres, descarregar una excursió qualsevol. Programa que ens donarà recursos d’activitats i veurem que és molt fàcil de fer servir.
- CompeGPS land: Un programa específic i molt més potent pels qui volen més a l’hora de treballar sobre els mapes. Baixar tracks, mapes, pujar mapes, calibrar mapes, fer rutes de waypoints,. Treballar amb 3D, amb qualsevol tipus de mapa... 

Informació e Inscripcions: http://www.madteam.cat/cursos/curso.php/1/




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook