Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » May 2014 » Excursió - Taller De Fotografia A Muntanya. L'hora Dels Prats: Estanys I Flora Alpina.
Wednesday 14 de May de 2014, 13:50:43
Excursió - Taller de fotografia a muntanya. L'hora dels prats: estanys i flora alpina.
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1312 visites

Excursions per aprendre a copsar i capturar la bellesa de la natura: Colors i cromatismes, ombres, rastres, estats de la natura, esclats de primavera, l’hivern nostàlgic, la màgia de l’entorn, animalons, efectes del sol.

Dia 24 de maig 2014

Hora i lloc de trobada: depén d'on surti la gent, la idea seria economitzar places i pujar amb el mínim de cotxes possible, bé pel túnel del Cadí o bé per la collada de Tosses, però hem de quedar molt aviat.

Lloc: Pas de la Casa (Andorra)

Itinerari: Camí circular al voltant del Pic Negre d'Envalira, visitant els llacs de la zona fronterera Andorra-França-Espanya.

Taller de fotografia: “L'hora dels prats: estanys i flora alpina”, per Marc Lucas i Pau Quesada

  

Temari del curs

L'interès d'aquesta sortida és doble. Per una banda, farem la volta a un cim emblemàtic i que permet varis itineraris diferents de pujada, tots molt atraïents, aquesta volta la farem encadenant colls i llacs ben curiosos i poc visitats. Per altra banda, l'època de l'any ens permetrà disfrutar de l'exuberància de la flora alpina, que just acabats els rigors de l'hivern es comença a mostrar en tot el seu esplendor.

Tot començant a una de les poblacions més altes dels Pirineus, el Pas de la Casa, i lloc d'una abigarrada vida d'esquí, turisme i comerç, no trigarem a deixar enrere el seu tràfec i soroll per descobrir llocs silenciosos i amagats ben propers i d'una indubtable bellesa.

  

Per al fotògraf que s'inicia és l'ocasió ideal de practicar la presa d'imatges a la muntanya. Sovint, quan anem d'excursió, no tenim massa temps per deturar-nos en consideracions sobre quin diafragma fer servir o a quina velocitat hem de posar l'obturador... amb el que acabem fent servir el mode automàtic i confiant en la càmera per a treure les imatges que desitgem. Tanmateix, aquesta és una sortida i un itinerari pensats especialment per a deturar-nos amb la fotografia i per començar a comprendre com funciona el nostre equip i quines són les possibilitats que, si les sabem fer anar, ens pot oferir.

Al mateix temps, el fotògraf experimentat podrà gaudir de la muntanya sentint-se guiat i sense haver de preocupar-se per l'itinerari, podrà dedicar-se de ple a treure-li tot el partit a aquest recorregut que podem considerar espectacular. Serà el moment de plantar el trípode, de fer servir el macro per fotografiar les entranyes d'una flor o d'un insecte que s'hi ha posat a sobre. De jugar amb els filtres i els paisatges dels llacs i l'alta muntanya.

En aquesta sortida ens acompanyarà en Pau Quesada, fotògraf des de fa més de 25 anys i vinculat també des de sempre a la muntanya. Ha participat en nombroses publicacions, tant en llibres com a revistes (Pirineos, Muntanya, Desnivel, etc.) i que, a banda d'algunes exposicions, ha rebut el reconeixement de prestigiosos premis com el Montbarbat o el Memorial María Luisa. Podeu veure un petit exemple del seu treball a l'arxiu d'AGE (clicar aquí), que actualment està ampliant amb noves imatges.

Requisits mínims

OBSERVACIONS: Obligatorietat de tenir vigent la Llicencia federativa 2014, en cas de no tenir-ne el Club et facilitara una llicencia temporal per l'activitat (6 euros).

Equip fotogràfic recomanat
Aquesta és una sortida oberta a tot tipus de fotògrafs interessats en la fotografia de muntanya en general, sigui quin sigui el seu equip i experiència. Tanmateix, aconsellem de dur una càmera rèflex digital i un trípode (amb el corresponent disparador). També hi podem afegir un filtre ultraviolat i un polaritzador, un gran angular per agafar millor els racons petits i un teleobjectiu curt o un macro pels detalls propers. Encara que treballarem sobretot amb llum natural, un petit flaix també serà un bon complement. Finalment, no oblideu de dur una bateria i targes de recanvi.

 

Material de muntanya
Al tractar-se d'una sortida d'alta muntanya, cal anar preparat per a la calor però també pel fred, que pot sobrevenir si estem aturats a l'ombra, per exemple. S'ha de portar calçat i roba adequada, a més d'un bastó, ulleres de sol i gorro pel fred i pel sol, a més de protecció solar. No us deixeu els guants. Cal portar també beguda i menjar per a tot el dia en una petita motxilla.
Nivell excursionista: alt (aprox. 700 m. de desnivell en alta muntanya, tot i que l'itinerari no és gaire llarg, i 5 h de caminada efectiva; cal considerar que podem trobar neu en alguna part de l'itinerari).

Inscripcions: http://www.madteam.cat/cursos/curso.php/254/




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook