Ets a Blog Club Excursionista MadTeam Cuadern d'Entrades August 2013 Excursió Taller De Fotografia: “intimitats De Montserrat”
Friday 30 de August de 2013, 07:31:28
Excursió taller de fotografia: “Intimitats de Montserrat”
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1741 visites

Dia 14 Setembre 2013

Les possibilitats fotogràfiques d'aquest massís tan fotogènic són excepcionals i nosaltres, en aquesta sortida, explorarem varis dels seus vessants: panoràmiques generals del relleu montserratí, detalls d'aquest relleu, els petits racons senzills i amagats, on la llum juga amb les pedres, i la variació dels tons que fan que a la posta de sol s'encengui tota la muntanya. 

 
Lloc: Parc Natural de la Muntanya de Montserrat (sectors de Frares Encantats i Agulles) 
Nivell excursionista: mig (aprox. 300 m. de desnivell positiu i 4 h de caminada efectiva). 

Hora i lloc de trobada: 8 h., Can Massana. 
Aparcament de Can Massana, a l'encreuament de la BP-1101 i la BP-1103. Accés des de la sortida 570 de l'A-2 Barcelona-Lleida, direcció Manresa/Montserrat; o bé des de la carretera del Monestir de Montserrat cap a Santa Cecília i Manresa.
 
 
Descripció general 
La muntanya de Montserrat és coneguda arreu per les seves espectaculars formacions rocoses. Aquesta particular morfologia abrupta permet, tanmateix, de realitzar itineraris senzills que ens portaran fins el cor del massís, on podrem admirar totes les formacions que possibilita aquest peculiar rocam que és el conglomerat. 

L'itinerari proposat recull aquests aspectes tot caminant per dues zones allunyades del Monestir i de la massificació del turisme: des de les solituds dels Frares Encantats fins el paradís d'escaladors que són les Agulles, tot passant per les impressionants parets de la vessant nord i acabant a les runes d'una ermita situada en un lloc privilegiat. És un recorregut excursionista relativament clàssic que nosaltres farem amb temps de sobra per aturar-nos en els llocs fotogràficament més interessants per disfrutar de la nostra passió: la fotografia i la muntanya. 

En aquesta sortida ens acompanyarà en Pau Quesada, fotògraf des de fa més de 25 anys i vinculat també des de sempre a la muntanya. Ha participat en nombroses publicacions, tant en llibres com a revistes (Pirineos, Muntanya, Desnivel, etc.) i que, a banda d'algunes exposicions, ha rebut el reconeixement de prestigiosos premis com el Montbarbat o el Memorial María Luisa. Podeu veure un petit exemple del seu treball a l'arxiu d'AGE (clicar aquí), que actualment està ampliant amb noves imatges.
 
 
Equip fotogràfic recomanat 
Aquesta és una sortida oberta a tot tipus de fotògrafs interessats en la fotografia de muntanya en general, sigui quin sigui el seu equip. Tanmateix, aconsellem de dur una càmera rèflex digital i un trípode. També hi podem afegir un filtre polaritzador, un gran angular per a les panoràmiques i un teleobjectiu per als detalls llunyans. És possible l'avistament de cabres salvatges i d'altre fauna. Tampoc sobrarà un macro per als petits detalls de la flora on un objectiu de focal mitjana per als petits racons. Encara que treballarem sobretot amb llum natural, un petit flaix també serà un bon complement.
 
 

Material auxiliar 
Al tractar-se d'una sortida que té un cert vessant excursionista, no oblideu portar calçat i roba adequada (inclosa alguna peça d'abric pel vespre). Cal portar també beguda i menjar per a tot el dia en una petita motxilla. Finalment, no oblideu un lot o una frontal.

 


OBSERVACIONS:  
Obligatorietat de tenir vigent la Llicència federativa 2013, en cas de no tenir-ne el Club et facilitara una llicència temporal pel dia de l'activitat (6 euros). 

La sortida no inclou despeses de desplaçament, ni despeses de llicència/assegurança. Es requereixen esportistes amb bona condició física i practicants habituals de muntanya.

Tallert impartit per Pau Quesada fotògraf i Marc Lucas guia acompanyant (excursionsigps
Més informació: info@ruralturistic.cat  - 679 98 21 63

Observacions 
Com que intentarem aprofitar (si el temps ens ho permet) fins a l'última llum del dia o, fins i tot, fer alguna fotografia nocturna, hem de calcular que el retorn a casa serà tard. 

INSCRIPCIONS: http://www.madteam.cat/cursos/curso.php/199/

VERSIÓN EN CASTELLANO




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook