Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » July 2012 » Volta Al Massís Del Posets
Tuesday 24 de July de 2012, 09:42:17
Volta al massís del Posets
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1 Comentaris | 1816 visites

Volta al massís del Posets

Dies 3, 4, 5 i 6 d'Agost de 2012

 

Enguany la travessa del mes d’agost la farem per un dels massissos més emblemàtics del Pirineu, el del Posets, que inclou el segon pic més alt de tota la serralada. Com ja és habitual, la proposta és d’ una travessa en total autonomia, és a dir, dormint en tendes i portant el menjar. Aquesta vegada, però, a més de pujar i baixar colls, pujarem també al Pic de Posets, de 3375 metres. Tot i que tècnicament no té cap dificultat, l’ itinerari és exigent, tant pels desnivells com pel terreny que travessa. Així, es requereix bona forma física i bon fons, ganes de patir i de disfrutar dels variats paisatges que travessarem.

Sortirem del barracots que hi ha a l’ inici de la vall d’Estós (Benasc), divendres a la tarda, i tornarem per la mateixa vall dilluns següent. Serà doncs un itinerari circular amb gairebé 7000 metres de desnivell acumulat.

Itinerari:

Divendres 3 d’agost

Sortida a les 17.00 dels barracots a l’ inici de la vall d’Estós (1300 m) Pujada a l’ibón de Perramó, a 2270 m 3 h. 30’, 970 m. d.positiu. Potser un dels estanys més macos de tot el pirineu, amb l’ agulla de perramó, granítica, a un costat, i les tuques d’Ixeia, calcàries, a l’ altre. Unes minidolomites a la vall de Benasc...


L'Agulla de Perramó des de l' Ibón d'Escarpinosa

 


Dissabte 4 d’agost 

Ibon de Perramó - collado de la Plana (2680m) - Pleta de Llardana (2260 m) - Ibón de llardaneta (2670m) 6 h. 900m. d. positiu, 400 m.d. negatiu. Travessa per dues valls realment penjades i solitàries, on també podem pujar a l’Escorbets (2902 m), que amb una petita i fàcil grimpadeta ens proporciona una vista de la Maladeta i el Posets des d’un punt de vista bastant inusual. Acamparem a l’ibon de Llardaneta en un paratge rocós totalment oposat a la verdor de la vall de Perramó, i un bon punt de partida per a l’ascensió del Posets al dia següent.

 


L'Ibón de Llardaneta

 

 

Diumenge 5 d’agost 
 
Ibón de Llardaneta (2680 m) - Pic de Posets (3375 m)- Ibón de Llardaneta (2680 m ) - Collado de la Forqueta de Eriste (2970 m) - Llac de Millaris (2400 m)  6 hores.1000 m. d. positiu, 1265 m. d. negatiu. Un dia trenca-cames pero per disfrutar del cor del massís , primer amb el cim, i després travessant el punt més baix de la cresta que mena fins als pics d’ Espadas, dormint al llac de Millaris que domina la vall de Biadós i sota els pics d’Eriste. 
 
Dilluns 6 d’agost 
 
Llac de Millaris (2400m) - Refugi de Biadós (1740m) - collado de Chistau (2603m) - Barracots d’Estós (1300m) 8 hores, 860 m.d. positiu, 1900 m.d. negatiu. Llarga i dura jornada creuant les valls de Biadós i Estós, contemplant el Bachimala, els Gemelos, el grup dels Gourgs Blancs i el Perdiguero. Un dia complet per gaudir del paisatge per un camí ben marcat i franc, per acabar de rodejar el massís i rematar les cames....
 

El Posets des de Biadós
 
Material obligatori: 
Roba d'abric, motxilla, menjar, aigua, sac de dormir, tenda...i el reste de material per una sortida d'alta muntanya.
  
Obligatori disposar de la Llicència federativa modalitat C (feec/fedme) , en cas de no tenir-ne la organització pot obtenir una llicencia temporal exclusiva per l'activitat dels 4 dies, a un preu de 20 euros.
 
Plaçes disponibles: 10  |  Data limit inscripcións: 31 juliol 2012
 


1 Comentaris
Enviat per Jordi900 el Thursday 26 de July de 2012

“Hola: Queria hacer las siguientes consultas: En el supuesto caso que fuese la unica persona interesada en este evento ¿tambien se realizaria ?”


Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook