Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » June 2012 » Estada Estival Del C.e. Madteam A Ailefroide
Friday 22 de June de 2012, 12:23:05
Estada estival del C.E. MADTEAM a Ailefroide
Tipus d'Entrada: CUADERN | 7 Comentaris | 2290 visites

Estada estival del C.E. MADTEAM a Ailefroide

 
Del 11 al 19 d'Agost 2012

Des del C.E. MADTEAM us volem engrescar a tots els SOCIS i acompanyants del MADTEAM que ho desitgin, a dur a terme la nostra primera Estada Estival als Alps, a la zona d'Ailefroide, en la qual podrem gaudir d’aquest meravellós i bucòlic paisatge que ens ofereix aquesta regió del Massís des Ecrins i fer multitud d’activitats esportives i de lleure.

 

L’ESTADA: 
L'objectiu d'aquesta Estada és, bàsicament, fer una trobada de socis i acompanyants, de llarga durada, en la qual poder conèixer gent i realitzar activitats de muntanya de forma lliure i no programada.
 
Per tant, els participants faran el seu propi calendari, amb una mena de camp base al càmping d'Ailefroide.  
 
La trobada va dirigida a tot tipus de públic i nivell, i a aficionats a qualsevol modalitat d'esport de muntanya, ja que la zona triada permet la pràctica de tota mena de disciplina esportiva.
 
Aprofitant l'oportunitat també també hi haurà la possibilitat d'inscriure's en cursos i guiatges, per aquelles persones que ho desitgin. Els cursos, guiatges i el seu cost es detallen més endavant.
 
EL LLOC: Càmping d’Ailefroide 
Aquest és un dels pocs càmpings que ofereixen la possibilitat d’acampar lliurement a un entorn natural realment excepcional. Es pot plantar la tenda o la furgo en qualsevol dels extensos prats i boscos del domini; i compta amb serveis de tot tipus.
 
 
Tarifes del càmping: En funció del nombre de participants podria variar, però la tarifa normal està entorn als 7 euros al dia (tot inclòs: vehicle, tenda, persona, taxa turística i accés al centre de salut).
 
A aquest càmping NO ES POT RESERVAR, per tant, un cop s'arriva t'inscriuen i et donen un lloc. El domini del càmping és molt gran i sempre sol haver disponibilitat.
 
Més informació: http://www.ailefroide.fr/camping/
 
Fotos del Càmping: http://www.ailefroide.fr/camping/albums-photos/
 
 
LES DATES: 11-19 d'Agost
L’estada està programada per la segona setmana d’agost, es a dir, des del dissabte 11 al diumenge 19 d’agost, doncs aquesta primera quinzena del mes sol ser seca i càlida, i és quan la majoria de gent te vacances. 
 
Descripció
La zona del Parc Nacional des Ecrins te moltes possibilitats per fer activitats a l’aire lliure; des de travesses a ascensions alpines, passant per escalada (bloc, esportiva, via llarga equipada i desequipada), vies ferrades, espeleologia, descens de barrancs, BTT, kaiak, etc.....
 
 
Aquesta és la segona zona d’alpinisme a França i es pot accedir a molts cims de més de 3500m; com el Dom de Neige, la Barre des Ecrins (4102m), el Pelvoux (3946m), els Ailefroides (3847), etc...
 
També hi han molt a prop (sense agafar vehicle) diverses escoles d'escalada esportiva de tots els nivells (des de III a 8c+), així com vies llargues equipades o desequipades, d’entre 200 i 500 metres de llargària, i multitud de blocs on fer búlder. Des del mateix càmping tindrem accés a més de 800 vies d'escalada!
 
Els amants del senderisme poden fer totes les excursions que vulguin, així com visitar diversos albergs i refugis: Pré de Madame Carle (1874m), el refugi des Ecrins (3170m), el refugi de Glacier Blanc (2550m), el refugi de la Sele (2510m) o el refugi del Pelvoux (2704m ). Igualment es poden visitar estanys d’alta muntanya, glaceres, valls, pobles, així com fer caminades temàtiques/històriques als pobles de la vall. 
 
També es pot practicar BTT, amb infinitat de rutes de tots els nivells. 
 
Durant l'Estada, també hi haurà l'oportunitat de participar en següents Cursos i Guiatges
 
1.- ESCALADA:
 
•Cursos de roca: 4 persones, 150€
 
•Guiatges en roca (escalada guiada) 2 persones. 150€
 
2.-ALPINISME
 
A) Mont Pelvoux. (3.946m) travessia en dos dies - 400€ (Fins 4 persones)
 
1.- Refugi o tenda | 2.- Cim pel corredor Colidge i tornada per la glacera des Violettes.
 
B) Dome de Neige des Ecrins. (4.015m) en dos dies - 400€ (fins 4 persones)
 
1.- Refugi o tenda | 2.- Cim per la Bretxa Lory. I descens
 
C) Barre des Ecrins (4.101m) en dos dies - 500€ (2 Persones)
 
1.-Refugi o tenda | 2.- Cim Per la glacera Blanc i Pic Lory
 
Independent d’aquestes ascensions també es poden oferir ascensions guiades a alguna ruta de roca.
 
D) Aiguille Dibona:
 
- Via Normal. 250€ (fins 2 persones)
 
- Via Bherthet Bohel 300€ (fins 2 persones)
 
- Via Madier 400€ (fins 2 persones)
 
 
Accessos
Ailefroide, el nucli mes enlairat de la  zona de Les Ecrins, I es troba a 720Km de Barcelona, quasi tot el trajecte per autopista, es a dir, a 8 hores en vehicle particular, i amb un cost aproximat per vehicle de 180 euros (peatges més benzina).

Tota aquesta zona està dins el Parc Nacional dels Ecrins, molt a prop de la frontera Italo-Francesa, ben comunicada i amb tots els serveis necessaris per passar uns quans dies

Requisits
Administratius:
- Llicència federativa 2012 en vigor. Modalitat D. 
 
Material:

- Roba tècnica adequada
- Material adequat segons activitat a realitzar (Casc, Arnes, Piolet, Crampons....)

Al moment de fer la inscripció escull la teva opció: 

opció 1 - Guiatge Alpinisme (reserva a compte) - 100 euros
opció 2 - Guiatge Roca (reserva a compte) - 100 euros
opció 3 - Cursos Roca (reserva a compte) - 50 euros
opció 4 - Activitats per lliure - 0 euros

Pagament al següent compte: 
BANTIERRA (Caja rural de Aragón) : 3191-0510-80-4597562224 (envian's justificant al mail info@madteam.org)

INFORMACIÓ E INSCRIPCIONS: http://www.madteam.cat/cursos/activitat.php/62/

Versión en Castellano


7 Comentaris
Enviat per Gerardo el Friday 22 de June de 2012

“Ostras, he clicado "apuntarme" sin poner datos, sólo por ver la lista, y no sé si consto ya como apuntado.... Me interesa bastante, pero aún no estoy seguro..... Webmaster, échame una mano....”
Enviat per C.e.madteam el Friday 22 de June de 2012

“Ahhhh...has sido tu ehhh...jajaja, ha llegado el formulario en blanco, vuelve apuntarte plis!!saludosjordi”
Enviat per Gerardo el Friday 22 de June de 2012

“Lo siento mucho, no volverá a ocurrir........:D”
Enviat per Karles el Tuesday 26 de June de 2012

“Naltros vindríem en principi del 5 al 14 (agenda vacacional) i amb kanalla (total 4) per anar per lliure (escala, btt i poder barrancs). Entenc que no es de menester apuntar-nos-hi. Si aixi o fos, feu-nos-ho saber.

Salut i a tibar

*krls”
Enviat per C.e.madteam el Wednesday 27 de June de 2012

“Hola Karles, ho tindrem en compte.Gràciesjordi”
Enviat per Diana el Thursday 5 de July de 2012

“Hola,Acabo de veure la vostra proposta i pinta molt chulo.Tinc alguns dubtes..1)el preu de les activitat B) Dome de Neige des Ecrins. (4.015m) en dos dies - 400€ (fins 4 persones)...es 400 a dividir entre els que s'apuntin o per cap?2) Si m'apunto sola, hi ha possibilitat d'afegirme a algún grup que puji en cotxe desde Catalunya o als voltant?3) si m'apunto a una activitat i vinc sola , em possen amb un altre grup?be, merci!!!”
Enviat per Rapaz el Friday 6 de July de 2012

“Hola Diana, doncs sí, pinta molt be, i si ens fa bon temps pot ser espectacular!!!! i es pot aprofitar molt el temps. Respecte els teus dubtes:1) Efectivament el preu es per 4 persones, o per dos persones, o per una sola. 400€ dividit entre els participants, amb un maxim de 4p, per motius obvis.2) si t'apuntes sola no hi ha problema.. El dia 25 de juliol farem una reunió a Barcelona, que avisarem amb temps, per concretar aquestes coses (vehicles, organització, material, etc). Segur que hi han plaçes disponibles. Per això no pateixis.3)Si t'apuntes sola a una activitat i hi ha un grup, per exemple, amb tres persones, imagino que s'intentarà plenar el grup, però això millor s'ho comentem al guia i et diem alguna cosa.Per qualsevol cosa, també pots adreçar-te a info@madteam.catUna salutació”


Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook