Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » March 2012 » Ruta Del Caracremada
Monday 19 de March de 2012, 18:02:54
Ruta del Caracremada
Tipus d'Entrada: CUADERN | 1766 visites

La Ruta del Caracremada.

 

Audiovisual i xerrada a càrrec d’en Paco Crestas, muntanyenc i escriptor.
Confirmació assistència:  info@llibreriahoritzons.com o al 93 451 30 97.
Dimarts 20 de març a les 20 h. Gratuït.
Sortegem una ruta de 4 dies entre els assistents i signatura de llibres d'en Pako Crestas.
 
La Ruta del Caracremada es una ruta circular de 5 dies de marxa que uneix les principals muntanyes del Pre-pirineu de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès, tenint com a punt de partida i arribada, els Rasos de Peguera.
 
L’esmentada ruta, transita per part de les muntanyes més emblemàtiques del Pre-pirineu català (Rasos de Peguera, Serra d’Ensija, Pedraforca, Serra del Verd, Serra del Port de Comte, Serra del Busa), i diferents poblacions com Gósol i Sant Llorenç de Morunys.
 
Per la varietat de paisatges, pel seu interès cultural i patrimonial, per la seva proximitats als gran nuclis urbans (Barcelona i àrea metropolitana, Terrassa, Sabadell, Manresa, Girona, Vic) i per la llarga durada de la temporada en la qual serà practicable, la ruta de Caracremada te totes les característiques, al·licients i factors per a que es converteixi en un referent de l’excursionisme a casa nostra.
 
Qui era en Caracremada:
El Caracremada, nom amb el que es coneixia Ramon Vilà, era un Berguedà nat al poble de Peguera, que es considerat com el darrer maqui català que va lluitar fins al final dels seus dies contra el franquisme.
El fet de que s’utilitzi el nom de Caracremada respon a les següents motivacions:
- Era un gran coneixedor de la zona,  es una manera de relacionar el personatge, les muntanyes i l’historia recent d’aquestes contrades prepirinenques.
-  En Caracremada venia de família de camperols de les zones de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès.
- Com a darrer maqui català i pel fet de que la seva vida va estar sempre relacionada a la lluita contra el nazisme i el franquisme, en Caracremada es un personatge molt emblemàtic a la zona, considerat un veritable bandoler del segle XX.
 
Pako Crestas (1969), (alies pel qual es coneix a l’autor), va néixer a Barcelona i des dels disset anys viu una constant passió pel mon de les muntanyes. Profundament enamorat del Pirineu, ha pujat a gran número de cims, tan caminant com escalant. Els seus escenaris més freqüents son els Pirineus Oriental i Central,  Montserrat i el Pre-pirineu català (Oliana - Montsec). També ha realitzat diversos viatges per a practicar l’escalada i l’alpinisme en diferents serralades del planeta.
 
Ha publicat més de 80 reportatges en revistes especialitzades, ha pronunciat més de 300 conferencies - audiovisuals. Li han publicat número setze llibres (entre les seves obres publicades, incloent el darrer llibre del “Ripollès – 17 excursions”, te quatre guies de muntanyisme – excursionisme, sis llibres d’escalada, un assaig de poesia, dos llibres turístics relacionats amb platges, dos mapes i una novel·la autobiogràfica).
 
També ha dissenyat l’anomenada “ruta del Caracremada”, que discorre pel Pre-pirineu català i que ja compta amb mapa propi.
 
Més informació de l’autor, els seus llibres i la ruta del Caracremada a la web www.pakocrestas.com.

 
LLIBRERIA HORITZONS
C/ Valencia, 149
BARCELONA




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook