Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Cuadern d'Entrades » April 2010 » Raquetada, Esquiada...i Patejada Al Gra De Fajol
Sunday 4 de April de 2010, 19:44:04
Raquetada, esquiada...i patejada al Gra de Fajol
Tipus d'Entrada: CUADERN | 2438 visites

Breu introducció:

Des d'un inici la raquetada prevista (organitzada pel Club) va tenir poca participació i al comprovar que el recorregut era per "cracks muntanyencs" van decidir de canviar la ruta prevista, i tira cap al Gra de Fajol.

Vam voler aprofitar el Monogràfic d'Alpinisme organitzat pel Club per fer una ruta senzilla i així al acabar pasar-nos a donar un cop d'ull de les practiques dels "futurs alpinistes". 



Arribem al Refugi Pastuira, a conta gotes....(crec que sera el primer cop que la junta del club sortirem a la muntanya junts), alguna cosa em menjat al sortir de casa, pero per fer temps, tornem a esmorçar, no fos cas que quedesim sense forces, torrades, embotit, formatge...


 

Poc a poc van arribant tota la colla, xerrem una estona amb els monitors de l'Escola Glacera i els participants al monogràfic d'Alpinisme, tothom esta molt animat, tot i l'hora, i sembla que hi han moltes ganes de començar.

Un cop hem deixat el curs en mans dels profesionals, ens toca a nosaltres, l'objectiu es el Gra de Fajol Gran, i tambe el Petit, mes tard ja aniran arribant les rebaixes.

Formem un grup molt maco, amb gent que feia temps que no ens reuniem i ilustres "desapareguts", alguns amb raquetes, altres amb esquis i la majoria, a peu.

La pujada es animada, i la neu perfecte, els grampons i piolet a la motxilla...no fos cas que més tard els necessitesim.

 

El nostre amic "pelut" l'Otto i el seu company Periplo es desvien de la ruta, han decidit anar a fer un petit reportatge (d'unes 300 fotos) de les practiques dels companys del monogràfic d'Alpinisme, de baixada pasarem a recollir-los.


L'ultim tram abans del Coll de la Marrana es ben dret, pero la neu esta perfecte, pujem sense posar nos grampons, alguns fins i tot es posen les raquetes.


Fem una primera parada de reagrupament i tirem pel dret muntanya amunt cap el Gra de Fajol Gran, que tenim a l'esquerra, deixant de banda el veí Bastiments, entre la colla que estavem alla, crec que l'haviem pujat unes 35 vegades.

 

El sender no esta gens marcat, de fet, amb la neu, acabem pujant pel dret, esquivant els trams mes costeruts o amb masses pedres i en una horeta arribem al cim, carregadet de neu, i ens dediquem a fer fotos i recarregar forces, ja sigui amb alguna barreta energetica o amb el clasic entrepa casola de pernil.

 

 

L'aresta que mena al Gra de Fajol petit esta en unes condicions optimes, i veiem un parell de cordades que hi arriben per algun dels molts corredors o canals que hi porten, pero al final, continuem amb les rebaixes i decidim tirar avall, anar a fer una visita als companys del monografic i a recollir el fotograf oficial i el seu pelut ajudant.

La baixada es entretinguda, la neu encara aguanta prou be i no hem de patir massa, tot i que algun component del grup, que surt a muntanya per primer cop, va una mica mes atabalat del compte, pero disfrutem molt.

   

La colla del Monografic esta sota la canal Estreta, hi han muntat una pila de reunions i bolets de neu, practicant rapels i autodetencions.

     1270406672_k_b_BR5a9AHaCesmelm_.jpg

Despres de xerrar una estona amb els participants i tecnics titulats, acabem de baixar fins el parking.

Hi ha gana, i decidim baixar fins a Setcases, on tenen unes butifarres tamany XXXXL, i les mongetes tambe estan a l'alçada de la gana que portem, butifarra, mongetes, amanida, postres, i cafes.

S'acabat la jornada, amb el tiberi donem per acabada la sortida...ens acomiadem dels companys, ha sigut una sortida maca, tots em estat a l'alçada de l'objectiu, i com el temps acompanyat...ha sortit un dia rodo.

Esperem una propera ocasió per trobar-nos, ...us esperem a tots!!!

DETALLS:

Activitat realitzada el passat dia 27 de març 2010

El track de la sortida

Més fotos de la sortida





Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook