Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » September 2012 » Muntanyes. Exposició De Pintura De Lluis Vilanova
Tuesday 25 de September de 2012, 22:05:12
Muntanyes. Exposició de pintura de Lluis Vilanova
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 1580 visites

 

Muntanyes

Exposició de pintura de Lluis Vilanova.

Del 1 al 31 d’octubre de 2012.

Els quadres son a la venda.

 

Pinto muntanyes. Sobretot sé pintar muntanyes. Mai m’ han interessat els aspectes acadèmics de la pintura, i només recorro a la tècnica per a resoldre problemes concrets.

Em costa entendre l'art abstracte, però l’ alta muntanya ens mostra perfectes abstraccions: hi ha línies pures, rocs colossals de geometria exacta, i sobre tot, molta llum.

 

L’ alta muntanya ens emociona.  Un tros de ciment del carrer i una roca verge tenen gairebé la mateixa composició química. Tanmateix els milions i milions de roques amuntegades per un glaciar ens poden deixar extasiats.

Preneu un tros de gel de la nevera; pràcticament és el mateix que un floc de neu. Una immensitat de neu acabada de caure ens pot emocionar. Que sàpiga, és difícil emocionar-se posant el cap al congelador de casa.

 

A l’ alta muntanya em sento ric, malgrat que només hi ha poc més que roques i neu.  Per les pedres dels carrers només hi passo. Per  les roques de la muntanya hi passo, m’ aturo i contemplo. Potser per això sempre poso muntanyes en els meus quadres. Pintant- les, “estic allà”.

 

Però de poc serviria pintar, arribar a una cert domini d'una tècnica, si al darrera no hi ha un objectiu. La muntanya ha estat per a mi una escola de vida, un lloc on he crescut com a persona, on he forjat amistats, on m'he sentit estimat i on he estimat el que veia, el que feia i qui era.  Hi ha un moment en el que sents la necessitat de transmetre tanta riquesa, ho podria fer escrivint, fent música, fent de guia de muntanya... a mi em surt pintar, pintar per donar missatges; ja no pinto solament per mi, pinto per als altres.

 

El món físic i el de les idees estan molt a prop un de l'altre; una pinzellada de surrealisme és present en els meus quadres i em dóna la possibilitat d'expressar una part d'allò que no es veu, que està dins del meu cap o potser del vostre.

 

IMPORTANT: quan mireu els quadres, us aconsello que primer mireu el quadre, agafeu distància, apropeu-vos... penseu què pot sugerir... al final, només al final, llegiu el text explicatiu que els acompanya.

 

M'agradaria que em donéssiu les vostres opinions, idees... els quadres que hi ha aquí són una mostra dels que he anat fent darrerament, però si voleu veure'n més, podeu visitar el següent blog:

 

http://surrealismemuntanya.blogspot.com.es/

 

Llibreria Horitzons
Valencia, 149
Barcelona


 




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook