Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » August 2012 » Nou Cicle Euskal Etxea Barcelona A La Muntanya
Thursday 30 de August de 2012, 16:53:37
Nou cicle Euskal Etxea Barcelona a la muntanya
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 2 Comentaris | 1084 visites

 

Un any més, la Casa de la cultura basca a Barcelona organitzarà una nova edició d'EH a la muntanya, el seu tradicional cicle de documentals, xerrades i presentacions dedicades a la muntanya.

En aquesta ocasió seran quatre sessions que se celebraran els divendres del mes de setembre, concretament els dies 7, 14, 21 i 28. Totes són gratuïtes i obertes a tothom. Entre els noms propis destacats que seran presents al cicle hi ha Juanito Oiarzabal o Josune Bereziartu; o documentals els protagonistes dels quals seran Alex Txikon o el desaparegut Iñaki Ochoa de Olza.

LA PROGRAMACIÓ

-Divendres 7 de setembre (20 h): Juanito Oiarzabal explicarà la seva experiència al Lhotse (8.516 m) l'any 2011. Una gran muntanya sovint eclipsada pel seu veí, l'Everest.

-Divendres 14 de setembre (20 h): Documental sobre l’aventura d’Alex Txikon, Ernesto Ezpeleta i Xabier Erro al Karakoram. Tres personatges, un viatge i un objectiu final: la donació del cotxe a la Fundació Félix Baltistan. Durant aquesta aventura, dues exhibicions de destral per donar a conèixer la cultura basca. I paral·lelament a aquesta línia argumental, una altra trama. Alex Txikon, un dels tres personatges, s’embarca en un repte esportiu d’altura: fer el cim de dos colossos que superen els 8.000 metres com el G-1 i G-2 i posar la cirereta amb l’ascensió definitiva al K-2. Dues línies argumentals diferenciades però unides entre elles per un denominador comú. Seran capaços els nostres personatges de culminar amb èxit aquesta aventura?

-Divendres 21 de setembre (20 h): “La voz de Iñaki” és un documental que recull el testimoniatge vital d'Iñaki Ochoa de Olza Seguín. No narra la seva mort, sinó la seva vida. La voz de Iñaki parla de la seva relació amb Navarra, la família i la muntanya. I, a través de la seva relació amb la muntanya, ens parla de l'esforç, la naturalesa, l'amistat, la felicitat i la mort. La voz de Iñaki, com sempre en les seves presentacions, remou la nostra consciència acomodada, ens obre els ulls i ens anima a despertar a la vida.

-Divendres 28 de setembre (20 h): la guipuscoana Josune Bereziartu és una de les millors escaladores del món. Va ser la primera dona a aconseguir un 9a, el 2002, amb Bain de Sang. Des de fa un temps, la vida l'ha retornada a la muntanya, on tot va començar, unint el grau de l'esportivitat amb el compromís, l’exposició i l’ètica de l’alpinisme clàssic.

Informació facilitada per Euskal Etxea Barcelona

versión en castellano


2 Comentaris
Enviat per Cosco el Thursday 30 de August de 2012

“Em penso que els dies que citeu cauen en divendres. Hem de fer cas del dia de la setmana ("dijous"), o del del mes? :-P”
Enviat per C.e.madteam el Thursday 30 de August de 2012

“Hola, tens raó...al calendari d'activitats de Euskal Etxea ho marquen com a divendres. Ja he canviat el texte.http://blog.euskaletxeak.org/calendari/?month=sept&yr=2012#Gràcies per avisar!!jordi”


Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook