Saturday 21 de April de 2012, 08:43:49

Tipus d'Entrada: ARTICLE | 1344 visites

Bon dia,

 

Us passo informació de la cursa que estem organitzant perquè la feu arribar als vostres socis si ho creieu oportú. Aquesta informació també la podeu penjar al vostre web.
 
El cap de setmana del 28 i 29 d'abril de 2012 es disputarà al Berguedà el TROFEU SERRA DE CATLLARÀS d'orientació. El 28 d'abril a Sant Julià de Cerdanyola i el 29 a La Pobla de Lillet http://g.co/maps/rpr9f . Aquestes curses pertanyen a la Copa Catalana d'Orientació i a la nova Lliga O'Pyrene i agrupen corredors d' Aragó, Navarra, Euskadi, França i Catalunya.

 
Informació complerta a www.clubcoc.cat
Inscripcions a: http://www.orientacio.cat/gestio-inscripcions/inscripcions-online
 
Aclariments a club@clubcoc.cat
 

QUÈ SÓN LES CURSES D'ORIENTACIÓ?

Una cursa d'orientació és una activitat esportiva camp a través, contrarellotge i sense itinerari prefixat, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. La lectura del mapa permet saber les distàncies, els desnivells i els elements més destacats del terreny per on es passarà (roques, tallats, senders, camins, rius, edificacions, rases, vegetació, etc). Cada corredor va sol i no guanya el més veloç sinó el que va segur per l’itinerari més idoni.

L’orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família. A totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells, des dels més senzills d’iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats per als experts, on l’ús de la brúixola és fonamental. D’aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida.

Una cursa d’orientació es pot prendre com un agradable passeig en mig de la natura o com una activitat atlètica competitiva. Les curses d’orientació estimulen el poder de concentració, la presa ràpida de decisions i la imaginació, ja que cal interpretar la informació que ofereix el mapa i contrastar-la amb la realitat que veiem a l’entorn, per saber on estem i cap on hem d’anar. L’orientació és un esport integral i complet en cos i ment.

 
Lluís Alsius Dalmau
Tel. 672450126
Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook