Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » December 2011 » Neix La Copa Catalana Feec-lafuma De Curses D’ultraresistència 2012
Thursday 22 de December de 2011, 17:27:51
Neix la Copa Catalana FEEC-Lafuma de Curses d’Ultraresistència 2012
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 2050 visites

 

L’any 2011 la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va engegar una iniciativa pionera a l’Estat espanyol: una Lliga de Curses d’Ultraresistència, que va agrupar cinc curses de llarga distància en territori català.

La Lliga va néixer amb l’objectiu d’omplir un buit que fins ara no existia en tota la Península. Va oferir als seus participants allò que volien: curses llargues, de més de 80 quilòmetres, desnivells considerables, emmarcades en un terreny de muntanya, que van anar des de la serralada Litoral fins als Pirineus.

Judit Casas i Manel Amor valoren la primera edició de la Lliga
Per tal de valorar qualsevol iniciativa, s’ha de deixar passar un cert temps. I què millor que aprofitar el final de la Lliga perquè els seus vencedors ens en facin una breu valoració. Manel Amor (Roda de Ter, 1977) ha estat el guanyador de la Lliga en categoria masculina. Ha participat en quatre de les cinc proves del calendari i n’ha finalitzat tres (Coll de Nargó, Emmona i Montsant), totes elles en primera posició. A la Núria-Queralt va haver d’abandonar. Judit Casas (Terrassa, 1978), ha seguit el mateix mètode que Amor: tres curses, tres victòries i la general a la butxaca. La terrassenca, que com l’osonenc és de l’Associació Esportiva Diedre, ha participat i vençut a l’UTBCN, Coll de Nargó i la Núria-Queralt.

Preguntats sobre què els han semblat els recorreguts de les diferents curses, ambdós destaquen la seva enorme varietat, combinant paisatges i terrenys totalment diferents. En Manel, però, es mulla i es queda amb l’Emmona, “la més dura i la més muntanyenca de totes”. Lamentablement, en alguna de les proves, tal i com ens comenten el propi Amor i Casas, hi ha hagut problemes de marcatge, ja que algú es va dedicar a treure, part de les cintes amb les quals l’organització senyalitza el recorregut. Un fet que esperem no es repeteixi la temporada següent.

En Manel i la Judit tenen una opinió semblant a l’hora de valorar la iniciativa de crear una Lliga amb curses d’aquet tipus: “està molt bé. Hi ha un col·lectiu cada vegada més gran de gent a qui agrada aquest tipus de curses. A Catalunya tenim zones molt maques que ens permeten organitzar fantàstiques carreres. Ara bé, potser canviaria una mica el calendari, ja que pràcticament n’hi havia una cada mes. Potser seria millor espaiar-les una mica més. Aquest tipus de proves carreguen i castiguen molt el cos”, assenyala Judit Casas.

Tots dos són amants de la llarga distància, com no podia ser d’una altra manera. La terrassenca és una apassionada dels raids: “l’any 2009, el meu equip de raids em va engrescar un dia per fer l’Ultra Trail d’Andorra. No sabia ni on anava ni què m’esperava. El dia abans de la prova, just després de treballar, vaig plantar-me al Principat per participar-hi. Vés per on vaig gaudir molt i a sobre vaig guanyar. Sens dubte això em va animar a participar en més curses”.

L’osonenc, en canvi, preguntat sobre quina especialitat esportiva li agrada més ens comenta: “he fet duatlons, triatlons i maratons de muntanya i ara estic aprofitant que se’m dóna bé la llarga distància per provar això de l’ultraresistència. Pensa, a més a més, que bona part de la meva afició per les curses de muntanya radica en el fet que al poble teníem en Joan Colomer, que va córrer amb la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC i que va quedar quart de la Copa del Món el 2003 i el 2004. Quedàvem de tant en tant per anar a córrer plegats; i així, de mica en mica, em vaig animar a provar les curses”.

La darrera qüestió no podia ser una altra que quins objectius es plantegen per la propera temporada. La Judit de moment encara no s’ha marcat cap fita concreta; no obstant té clar que vol seguir fent curses d’ultraresistència, raids, curses de muntanya; una mica de tot. En Manel, per la seva part, sembla tenir-ho molt més clar: “l’Ultra Trail d’Andorra, del Mont Blanc i la Cavalls del Vent són tres curses que s’han de fer”.

Les curses de la temporada 2012

La primera pedra de l’edició de 2012 es va posar el passat 26 d’octubre, amb la signatura entre la FEEC i la marca Lafuma. Un acord que significava que Lafuma, firma de referència mundial en el món de l’outdoor i la llarga distància, entre d’altres, fos col·laborador de Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència 2012, donant nom a la competició, juntament amb la FEEC. Així va néixer la I Copa Catalana FEEC-Lafuma de Curses d'Ultraresistència.

Respecte l’edició de 2011, s’han mantingut quatre de les cinc curses, amb la novetat de l’Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada i la inclusió del Campionat de Catalunya, que serà l’Ultra Trail de l’Emmona, sens dubte la prova d’aquestes característiques més dura del calendari català i que és una de les quatre curses del calendari espanyol que dóna als seus participants la màxima puntuació de cara a poder participar a l’Ultra Trail del Mont Blanc, al somni al qual aspiren molts dels corredors d’aquesta disciplina.

Calendari de la I Copa Catalana FEEC-Lafuma de Curses d’Ultraresistència

28 i 29 d’abril: 
II Ultra Trail de Barcelona (CE Torrellenc, CE Begues i CE de Sitges). 106 km i + 4.000 m de desnivell.

2 i 3 de juny: 
III Ultra Trail Coll de Nargó (Ass. Esp. EKKE Lleida). 95 km i + 5.500 m.

30 de juny i 1 de juliol: 
XXII Travessa Núria-Queralt (Ass. Muntanyencs Berguedans). 95 km i + 5.800 m.

15 i 16 de setembre: 
I Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada (Agrup. Cultural Vila-seca SE). 85 km i + 4.000 m.

Campionat de Catalunya

16 i 17 de juny: 
III Ultra Trail de l’Emmona (UE Sant Joan de les Abadesses). 120 km i +8.300 m.

Amb aquests fantàstics ingredients la temporada 2012 d'aquesta disciplina es preveu apassionant. Te la perdràs?

Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de la FEEC

versión en castellano




Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook