Ets a » Blog Club Excursionista MadTeam » Arxiu d'Articles » November 2010 » Concentració Del Gftac A Montserrat
Thursday 25 de November de 2010, 08:50:06
Concentració del GFTAC a Montserrat
Tipus d'Entrada: ARTICLE | 4 Comentaris | 2281 visites

El passat cap de setmana, 20 i 21 de novembre, el Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC) va realitzar la 15a concentració per posar en pràctica les tècniques d’escalada en grans parets amb l’ajuda de tota una especialista en la matèria, l’escaladora Sílvia Vidal.

Tot i que la idea inicial era realitzar totes les maniobres i pràctiques a Mont-rebei (Montsec), la meteorologia novament va obligar a canviar la destinació del grup, format en aquesta ocasió per Laia Acero (Centre Alpí Gironella), Irene Artuñedo (CE Madteam), Esther Casals (CE Sant Vicenç de Castellet), Mireia Mateu, (Espluga Viva SE), Montserrat Serral (CE Solsonès), Glòria Serral (UE Vic), Núria Vallès (CE Gràcia) i Núria Gironès (CE Cima).

Amb aquest panorama el GFTAC es va desplaçar a Montserrat amb el desig que les previsions fallessin per poder fer les pràctiques a la cara nord de la muntanya. La borrasca, però, va avançar i la pluja va descarregar amb contundència. El grup es desplaçà a la Bauma de Can Solà on es van realitzar maniobres d’escalada en grans parets.

Es va fer una demostració de la preparació d’un petate; un taller bàsic de tècniques per remuntar-los; conceptes claus en l’organització de cordes; fins i tot i es van comentar tècniques més específiques i avançades per pujar grans càrregues de la mà de l’especialista Sílvia Vidal.

Aquella mateixa tarda, una part del grup va continuar amb pràctiques reals en paret, aprofitant per viure l’experiència d’escalar de nit, enfrontar-se als problemes de lectura de l’itinerari en la foscor, treballar la tècnica de pujar petates, així com la correcta preparació d’un bivac en paret; van poder gaudir del privilegi de dormir en plena paret i veure la sortida del sol damunt d’un increïble mar de núvols.

L’endemà diumenge es continuà amb les pràctiques reals en paret treballant la pujada bàsica de motxilles, la instal·lació de cordes fixes, així com les tècniques de progressió per cordes fixes amb elements de fortuna i elements mecànics. També es practicà el descens i la progressió amb petate en tot tipus de terrenys, tant inclinats com verticals; i les maniobres específiques de l’escalada en grans parets. 

A darrera hora de la tarda, el GFTAC va tenir la sort de poder coincidir amb el mític grup dels “Pirates” uns instants. Va ser tot un privilegi poder conèixer en persona alguns dels escaladors que han escrit la història de l’escalada a Montserrat.

En resum, malgrat una meteorologia adversa, el GFTAC va gaudir de dues emocionants jornades treballant les tècniques més emprades en l’escalada en grans parets i compartint experiències amb una de les millors especialistes del món en aquesta disciplina, Sílvia Vidal.

Informació facilitada per Ferran Martínez (director del GFTAC)


4 Comentaris
Enviat per Madveras el Thursday 25 de November de 2010

“La de la foto es Loybcn jejejeje”
Enviat per Mirlo el Thursday 25 de November de 2010

“En las dos, segun ella :))”
Enviat per Madveras el Thursday 25 de November de 2010

Sips, la del saco rojo también es ella :)”
Enviat per Gerardo el Thursday 25 de November de 2010

“aix, Madveras, que te veo durmiendo en el sofá....jajajajaja!!!!!”


Afegir nou comentari
Usuari de Madteam.net No usuari




Vista Previa



 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook